Hesiodos kennel
div64[1].gif
 

Här kan du läsa uppfödarintervju som publicerades i Lagotto klubbens årsbok 2008

Read the article from the Swedish Lagotto Clubs Magazine Årsbok 2008
" Svenska Lagotto Romagnoloklubben Årsbok 2008 "
 ( Only in Swedish and a  PDF -file )

dorota 

      

 

 

 

 

  italien03    par  kass.gif

 
 
 
 

parkl02.jpg

Vår målsättning är att varje valp som lämnar oss ska ha de bästa förutsättningarna för att bli den familjehund som Lagotton är.

Mina valpar vill jag sälja till aktiva hem. "Lagotto" är en hund som tycker om att varamed överallt.Hälsa och friskhet är något man aldrig får tumma på.För att få en så bred och objektiv bedömning som möjligt av min uppfödning ställer jag vissa krav på mina valpköpare.

 

Dessa är att röntga höfter och att man deltar på minst en utställning.

Detta är något jag begär att alla ska göra.

Anledningen är att jag vill ha den objektiva bedömning av min uppfödning som krävs för att fortsätta föda upp friska hundar med kvalité.

När det gäller röntgen av höfter så är det nedärvs det med polygent. En nedärvning som kräver att man, utöver avelsdjuret, känner till höftledsstatusen på hela familjen, alla kullsyskon och även gärna alla halvsyskon och modern och faderns kullsyskon för att kunna minimera risken för ledproblem. Är bara några enstaka kullsyskon till ett avelsdjur röntgat så innebär genast denna okända faktor en rejält ökad risk för problem. Att se om en hund har höftledsdysplasi kan bara en veterinär göra efter att ha läst av hundens röntgenplåtar. Det räcker inte med att titta på hunden och säga att den "ser frisk ut" eller att den "aldrig har haltat", därför kräver jag höftledsröntgen på alla mina uppfödda hundar. (Röntgen sker när hunden fyllt 1 år.)

 

Hundar som går i avel hos Hesiodos kennel  är alltid hd-fria d.v.s A eller B

Den exteriöra kvalitén är enklare att få en helhetsuppfattning om, den är ju på utsidan... Men jag vill ändå få den officiella "stämpeln" på hundens kvalité som bara en utställningsdomare kan ge.

 Jag är medlem i Svenska Lagottoklubben, och Svenska Kennelklubben och följer samtliga avelskrav på hälsa, mentalitet och exteriör. Valparna levereras id-märkta, registrerade hos SKK, vaccinerade, veterinärbesiktade.

 

Du kan kontakta oss med E-post eller på telefon

Självklart så levereras samtliga valpar med Svenska Kennelklubbens köpeavtal, med stamtavla/registreringsbevis från Svenska Kennelklubben, veterinärbesiktningsintyg, vaccinationsintyg, ID-märkt samt med skötselråd och tips.

 

Du som köper en valp hos oss är alltid välkommen att ringa.

 Eller när du har frågor och behöver tips eller hjälp.

 

 Om Hesiodos kennel      

1981 så skaffade vi vår första Hovawart.Min första kull föddes 1986 och stamtik i Hesiodos kennel hette LP KORAD SLCH Björnhovs Akela "Targa". Jag har tävlat aktivt i bruks och lydnad. Dessutom är jag exteriörbeskrivare Kl.1 och Kl.2 på rasen Hovawart. Är även instruktör i SBK och har varit aktiv i Hovawart klubben som ledamot och i Kungsörs BK .Svenska Lagotto klubben.

Hesiodos hundar har varit mycket aktiva i lydnad och i bruksgrenar.

Kenneln har tagit hem årets Lydnadshovawart 90-93-94-95-96-97-98,2000,2001 deltagit i lydnads SM-94 . Blivit årets Brukshovawart -96 och har flera Svenska Utställningschampionat, Brukschampionat .

Sveriges enda Trippelchampion och Lydnadschampionat.

 Nyligen fick kenneln också ett Viltspårschampionat.

 Ett tiotal är utbildade Tjänstehundar inom hemvärnet och flygvapnet.

 Kenneln har också erövrat Korningsdiplom och bruksuppfödare pris

I dag läger vi stor vikt på arbetsegenskoper på våra Lagotto ska ha intresse för fin tryffel eller söka efter andra dofter . Stabila och sociala ska Hesiodos hundar vara.

Rasen Lagotto Romagnola har vi sedan år 2000

 och vi har hundar i Championklassen, BIG-vinare och fler är på väg.

Min hemsida är http://www.hesiodos.se  

Här kan ni läsa om HESIODOS HUNDAR.

Är du serist intresserad och kan garantera att valpen får ett bra hem?

Våra kombinationer ger mycket arbetsvilja och utmärkt extriör. Vi erbjuder uppfödarstöd,

Vill du veta mer!  Vänligen ring på 
bil : 070-2622673

Hälsningar

Dorota & Björn

 
 
 

Webdesign Dorota Gustafsson        Ses bäst i MSIE 1024x768              Copyright © Hesiodos