Gotland 26-26/9-2010
image008898[1].gif
 
gotlandshelgen alla.jpg
Elin -Flay / Hanna-Tristan / Karin-Basta-Fixa  /Lisa -Arwen / Eva-Lova / Birgitta -Izor
 
 

Helgen den 25-26 september anordnades Tryffelhelg på Gotland.

Tävlingsklass och prova-på klass på lördagen följt av en middag på kvällen samt en inofficiell utställning på söndagen. I tävlingsklassen ställde Eva upp med sin Lova, domare var Luca Rondinini från Italien. I hård konkurrens av 16 andra tikar placerade hon sig som nummer 5. Eva blev både förvånad men såklart väldigt glad för sin fina Turbo-Lova, som denna gång inte hade fullt så mycket turbo utan tog det lite lugnare. Stort stort grattis till dem!
I prova-på klassen ställde 6 hundar från Hesiodos upp. Det var Birgitta med Izor , Elin med Flay, Karin med först Fixa och lite senare Basta, jag (Lisa) med Arwen samt Hanna med Tristan. Det var väldigt intressant och roligt att se sin hund arbeta med det som den är ämnad för. Arwen var lite vilsen först, men efter att ha fått lite introduktion hittade hon tillslut en tryffel. Efteråt kunde man öva lite till på en preparerad bana vid sidan av. Då markerade hon tryffel på två ställen. På middagen senare på kvällen var det diplom och prisutdelning, då skulle det visa sig att både Basta och Izor gjort så bra ifrån sig att de placerat sig bland de fem bästa hundarna i prova-på klassen.
Grattis till dem!


Alla hundarna var ändå duktiga och det applåderades till allas ära.
På söndagen var det inofficiell utställning, det var Senja Mäkinen som var domare. Tristan blev BIR veteran och även nominerad till bästa huvud, Arwen placerade sig som Ukk-4 och Flay som ökk-R, övriga hundar oplac.
Helgen var väldigt bra anordnad, och alla var väldigt nöjda med allt. Gotlands tryffelförening har gjort en superjobb och vi hoppas att det blir många fler helger.
För alla var överens om att återkomma fler gånger, kanske redan nästa år. Tryffel inhandlades så att man kan träna på hemmaplan och även laga lite eget tryffelsmör.

Alla glada lagotto-ägare genom Lisa och Arwen

 
gotlandshelg arven.jpg
Lisa -Arwen  i sök

pawbar[1].gif

 
 
 

Det var 7 hundar  från Hesiodos kennel som deltog i tryffel söket i olika klasser

I hård konkurrens av 16 andra tikar placerade sig som 5:a plats

Hesiodos Adromida Akira ” Lova” i tävlings kl  5:a

Hesiodos  Felice Fiamma  ” Fixa”

Hesiodos Kiss Me Lips ”Arwen”

Hesiodos  Filippa Flay “Flay”

Hesiodos Basta Birbante “Basta”

Hesiodos Pascal Di Fiocco “Tristan”

Hesiodos Izor Di Barras ”Izor”

I prova-på klassen ställde 6 hundar från Hesiodos  Basta och Izor gjort så bra ifrån sig att de placerat sig bland de fem bästa hundarna i prova-på klassen

 
Foto från tryffel söket
 

pawbar[1].gif

 
 
bastatryffel2010-1.jpg bastatryffel2010-2.jpg
bastatryffel2010-3.jpg flaytryffel2010.jpg

gotland2010.jpg

gotlandshelg -1.jpg
gotlandshelg 2.jpg gotlandshelg3.jpg
gotlandshelg4.jpg gotlandshelg5.jpg
tristantryffel2010.jpg
 
 
 
 
 
 
Webdesign Dorota Gustafsson        Ses bäst i MSIE 1024x768              Copyright © Hesiodos   Anitas grafik